foto-team-success-event-eventer

6 cruciale zaken tijdens het organiseren van een team building

1. Doelen

Voor je begint aan de organisatie van eender welke teambuilding, moet je goed nagaan wat of wie je wil bereiken. Daarmee krijg je een heldere blik op hoe je het zal moeten aanpakken. Wij hebben hiervoor nog een extra hulpmiddel: de ‘wie, wat, waar, wanneer en waarom’ techniek.

Hier heb je alvast een voorbeeld:

  • Wie? IT-services en Sales
  • Wat? Een ontspannende activiteit
  • Waar? Brussel
  • Wanneer? Laatste maand van mei
  • Waarom? Banden creëren tussen beiden

 

2. Activiteiten

Geraak je er maar niet uit? Weet dan gewoon dat bepaalde activiteiten jouw team meer zullen helpen om dat doel te bereiken dan anderen. Hebben jouw collega’s net een zeer drukke periode achter de rug? Zoek dan vooral naar activiteiten die zich focussen op ontspanning en zorgeloos plezier maken. Heb je echter helemaal geen idee wat je moet organiseren, gebruik dan onze trouwe vriend Google; inspiratie genoeg!

Ludieke en fysieke activiteiten helpen vaak om het team dichter bij elkaar te brengen. M.a.w. ze zijn dus ideaal om jouw team te motiveren of te bedanken. Een positieve groepssfeer kan zelfs de dagelijkse sleur helemaal doorbreken.

Om creativiteit en productiviteit te verhogen richt je je het beste op strategische of probleemoplossende activiteiten. Wat denk je van een escape room?

 

3. Logistiek

Neem een kijkje naar de team buildings van vorige jaren. Vaak kom je zo al veel te weten over het budget dat je zal krijgen. Daarnaast kun je ook meteen kosten vergelijken met die van vorige edities.

Bereken al jouw kosten voor de komende team building en heb tevens een handig overzicht met onze Excel template. Laat een reactie achter onderaan dit artikel en wij sturen hem op naar jou 👇👇

 

Als je gebruik moet maken van sleutelfiguren tijdens het evenement, zorg er dan ook voor dat deze personen vrij zijn alvorens je een dag prikt. En denk eraan: aan de hand van het soort activiteiten, verspreid je jouw teambuilding best over enkele uren of zelfs dagen. Zo kan iedereen meedoen.

 

4. Deelnemers

Moet je enkel het aantal werknemers van jouw departement tellen? Easy-peasy-lemonsqueezy. Als dit niet het geval is, denk er dan aan dat dit meer moeite en organisatie kost.

 

 

Als je écht geen idee hebt van wie er allemaal aanwezig zal zijn op jouw evenement, stel jezelf dan de volgende vier belangrijke vragen waarop je jouw gastenlijst moet baseren:

  • Gaat het over een verplicht evenement?
  • Wat is het budget per persoon dat het evenement maximaal mag kosten?
  • Zijn er mensen met een handicap aanwezig?
  • Heb je ook alle mensen in rekening genomen die van thuis uit werken?

Als jij je baseert op de antwoorden van bovenstaande vragen, dan krijg je sowieso al een betere kijk op het aantal gasten.

 

5.  Communiceren

Verzwijgen van de apothéose van de teambuilding is geen slecht idee. Let wel op dat je jouw gasten voldoend vertelt zodat ze toch ietwat op de hoogte zijn van de activiteiten van de teambuilding. Niemand houdt namelijk van onaangename verrassingen in de vorm van te weinig informatie.

Als jullie met veel zijn, zorg er dan zeker voor dat je de gehele groep met elkaar kan mengen. Dit is een must, zeker wanneer het verbeteren van de communicatie jullie hoofddoel is.

Uiteraard wil je ook jouw (succesvolle) teambuilding vereeuwigen. Zorg er daarom voor dat je alle content (foto’s, video’s, …) verzamelt met Eventer. Het kan nog van pas komen wanneer je graag wilt uitpakken voor toekomstige werknemers via jouw website of sociale media. Want met onze Liveshow wakker je alleen maar de nieuwsgierigheid aan.

 

6. Reflecteer

Als laatste moet je ook altijd nagaan of je alles hebt bereikt wat je wou bereiken. Om de beste feedback mogelijk te verkrijgen, raden wij aan om in 2 stappen te werken. Als eerste vraag je meteen na het evenement aan 50% van de gasten om feedback. Daarna wacht je enkele weken en stel je dezelfde vragen aan de andere helft van de gasten. Je zal zien dat de antwoorden zullen verschillen. Hieruit trek je dan conclusies die je meeneemt naar de volgend editie.

Ziezo, helemaal klaar! Nu is het enkel nog jouw taak om te genieten! Veel plezier! 😉 

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.